Novell transfereix a linux les seves aplicacions

Novell espera oferir dintre d’un any i mig absolutament totes les seves aplicacions de xarxa en el seu propi sistema Novell i en Linux. En aquells dies, el pròxim Netware 7 i Linux seran plataformes equiparades per a tots els productes de la companyia.

Novell Inc., proveïdor capdavanter de tecnologies de la informació, anuncia Novell Nterprise Linux Services, una suite que combina els beneficis de Linux amb els serveis de xarxa i suport capdavanters de Novell i que inclou tots els serveis que formaran part del pròxim llançament de NetWare 7. D’aquesta forma, qualsevol empresa tindrà la capacitat d’arxivar, imprimir, utilitzar serveis de missatgeria, serveis de directori i serveis de gestió gràcies a aquest paquet integrat que corre sobre Linux i que serà suportat per la xarxa de distribució de Xarxa Hat Enterprise Linux i SuSE Linux Enterprise Server. Novell Nterprise Linux Services estarà disponible a la fi d’any juntament amb els serveis de suport tcnic, formació i consultoria de Novell per a Linux.

Novell anuncia també la signatura de distints acords amb Dell, HP i IBM mitjançant els quals aquests tres fabricants oferiran les solucions Linux de Novell als seus clients, juntament amb una completa formació i suport oferta per Novell.

“Novell se centra en l’oferta de solucions segures que ofereixen una experincia de qualitat, sense tenir en compte el lloc en el qual es trobi l’usuari o la classe de dispositiu o sistema operatiu que utilitzi” afirma Jack Messman, president i CEO de Novell. “Novell ja ha seguit amb xit aquest model amb la majoria de les seves solucions. Oferir serveis de Xarxa sobre Linux és una extensió natural de la nostra provada estratgia multiplataforma i combina els beneficis de la nostra xarxa segura, escalable i fiable amb el ràpid creixement del servidor Linux en el mercat. A més, el suport dels principals fabricadors de maquinari assegura que les empreses puguin adquirir i treballar amb els serveis de xarxa de Novell sobre els sistemes operatius i plataformes de maquinari que prefereixin”.

La versió inicial de Novell Nterprise Linux Services es compon d’un nombre de serveis de xarxa de Novell integrats dintre d’una única solució empresarial, tals com serveis d’identitat a través de Novell eDirectory i DirXML; serveis d’arxiu a través de Novell iFolder; serveis d’impressió a través de iPrint; serveis de missatgeria a través de NetMail; serveis de gestió a través de ZENworks for Servers i capacitats d’Oficina Virtual per a millorar l’accés i la productivitat dels usuaris a través de exteNd Director Standard Edition. A més, Novell iManager ofereix un únic punt d’administració basat en navegador per a Nterprise Linux Services.

Donen Kusnetzky, vicepresident d’Investigació de Sistemes de Programari en IDC, diu que “la investigació de IDC indica que Linux ha de plantar cara a distints impediments per a aconseguir una acceptació total, tals com una falta d’experincia sobre Linux en l’entorn empresarial, una falta de capacitat a l’hora d’integrar Linux en xarxes corporatives, així com altres factors que afecten al suport en entorns Linux. La iniciativa de Novell ampliant les opcions dels clients i suportant Linux és probablement un camí dirigit a la resolució d’aquests problemes que ara viuen en les ments dels responsables de IT de moltes organitzacions”.

Els serveis de consultoria, de suport tcnic i de formació per a Linux que ofereix Novell, incloent el recentment anunciat programa Novell Certified Linux Engineer, gira al voltant de la solució Nterprise Linux Services de Novell. L’oferta de consultoria de Novell es dirigeix cap a l’anàlisi d’estratgia i a la tornada de la inversió, igual que els serveis d’implementació i migració. A la fi d’any començarà el programa Certified Linux Engineer, que combinarà l’experincia de l’oferta de Novell per a Linux amb Linux Professional Institute (LPI), una certificació recomanada com requisit necessari de coneixement d’aquesta plataforma. Novell està també reforçant als seus partners de canal més importants perqu siguin capaços d’oferir el suport amb la millor qualitat als seus clients.

Novell continuarà desenvolupant i millorant NetWare – una de les principals plataformes per al lliurament avançat de serveis de xarxa per a l’empresa- com així ho reflecteix l’imminent lliurament de NetWare 6.5. En aquesta versió s’inclouen característiques de comunicació contínua, font oberta, desenvolupament d’aplicacions Web i oficina virtual, tot estarà disponible i suportat sobre el kernel de Linux en el futur. NetWare 6.5 i Nterprise Linux Services ofereixen camins paral·lels per als usuaris de NetWare i de Linux fins que aquestes solucions es trobin en NetWare 7. Serà aleshores quan la completa oferta de serveis Novell sigui capaç de córrer tant en el kernel de Linux com en el de Novell.

Partners de Novell i fabricadors líders del sector IT coincideixen a assenyalar que Linux està creixent com una plataforma per a serveis crítics de l’empresa i que Novell afegirà un significatiu valor a la part empresarial de Linux.

Richard Seibt, CEO de SuSE Linux, afirma que, “els clients poden ara afermar-se en la profunda experincia de Novell en el que a infraestructura de missió crítica es refereix, combinant-la amb la provada tecnologia de SuSE per a construir la pròxima generació aplicacions segures, escalables i basades en una plataforma independent. Novell Nterprise Linux Services – corrent sobre SuSE Linux Enterprise Server – suposa un moviment sísmic en el Mercat per a construir una tecnologia sense barreres.”

Mike Evans, vicepresident de Vendes de Canal de Xarxa Hat, diu que “Xarxa Hat dóna la benvinguda a Novell Nterprise Linux Services que corre sobre la família de productes Xarxa Hat Enterprise Linux. Amb els serveis de Novell, suportats per l’organització global d’aquesta companyia, els clients disposen ara de més raons per a tenir en consideració a Linux per a les seves infraestructures de missió crítica. vam Desitjar treballar amb Novell i amb els nostres comuns partners OEM globals -Dell, HP i IBM- per a lliurar solucions robustes al mercat”.

El CEO de Conectiva, Escacs Rosenzvaig, declara: “Igual que Conectiva considera que l’adopció de Linux creix en el Mercat, també veiem com el valor dels serveis de programari fan a aquesta plataforma més atractiva per als clients empresarials. Novell Nterprise Linux Services combina l’experincia tcnica de Novell i el seu provat lideratge en el mercat per a beneficiar a tota la comunitat Linux, incloent clients, desarrolladores i partners”.

Koichi Yano, president i COO de Turbolinux, pensa que “Turbolinux ha construït el seu negoci com proveïdor de Linux per a fer la tecnologia de l’empresa més simple i menys costosa. A mesura que els clients canvien a Turbolinux i demanden els beneficis de Linux, l’estratgia de Novell i el seu Nterprise Linux Services ajudarà a alimentar aquesta demanda i a dotar als clients amb les solucions provades d’un fabricant reconegut”.

El vicepresident de Global Solutions de EMC, Don Swatik, afirma que “EMC i Novell han treballat junts per a integrar el Automated Networked Storage de EMC amb Novell Nterprise Linux Services. Els nostres esforços conjunts asseguren que els clients desplegant aquests serveis d’innovació des de Novell pugui prendre avantatge de la gestió de la informació, compartint i protegint capacitat dels sistemes i programari d’emmagatzematge automatitzat en xarxa de EMC”.

Per la seva banda, David Patrick, president i CEO de Ximian, diu que “Novell té molt que oferir en el Mercat Linux amb la seva innovadora tecnologia i amb la seva establerta infraestructura de suport. Les sinergies entre Ximian i Novell ajudaran a l’adopció de Linux mitjançant l’oferta de solucions a bon cost que són fàcils de desplegar i accessibles de gestionar”.

Finalment, Stuart Cohen, CEO de Open Source Development Lab (OSDL), pensa que “Novell Nterprise Linux Services ofereix als usuaris de Linux capacitats d’infraestructura provades i protegides per un suport a nivell empresarial. L’anunci de Novell és la confirmació que Linux està llest per a treballar en un entorn empresarial i deuria ser considerat pels clients que vulguin prendre avantatge dels seus beneficis”.

Nterprise Linux Services forma part de Novell Nterprise, un conjunt de solucions que s’ofereixen per a millorar la comunicació, simplificar i automatizar la gestió de xarxa i permetre als treballadors ser productius sense tenir en compte el lloc en el qual es trobin, el dispositiu o la plataforma que utilitzin. El client de Novell GroupWise per als desktops Linux estarà disponible a la fi d’aquest any i donarà als clients l’opció de prendre avantatge de la més fiable i segura plataforma de missatgeria de la indústria.

Al juliol estarà disponible una versió beta de Novell Nterprise Linux Services 1.0. Més informació en el lloc de Novell.

Enllaços d’inters:
www.novell.com/linux
(26/06/2003 07:16): Novell transfereix totes les seves aplicacions de xarxes a la plataforma Linux, a més d’haver signat acords de distribució amb Dell, HP i IBM.

Els comentaris estan tancats