Mandrake podria deixar de dir-se Mandrake

Segons que he vist a Slashdot, Mandrake té problemes amb dues empreses amaricanes, propietàries de la “marca” Mandrake le magicien. Reclamen els seus drets sobre la marca, el logotip i els dominis de Mandrake.
De moment, un tribunal de París dóna la raó a les empreses americanes, però Mandrake ha apel·lat i, provisionalment, pot seguir fent servir la marca, el logotip i els dominis durant tres anys.
No cal dir que haver de canviar tot això seria un cop dur a l’empresa.

2 comentaris a l'entrada “Mandrake podria deixar de dir-se Mandrake”

 1. Anònim ha dit:

  No sé com está el tema de lleix i menys a França, però si…

  – Si sembla que l’empresa americana té un comic i la d’Europa una distribució de Linux, els conceptes poden ser suficient diferents com per evitar confusió.
  – Si Mandrake canviés el seu nom de la distribució a ‘Mandrake GNU/Linux’, es podria considerar que és canvi de nom? (el problema podria ser que apareixen les paraules GNU i Linux).

  Qu en penseu ?

  Joaquim

 2. Anònim ha dit:

  Jo diria que ja es diu Mandrake Linux. Almenys així apareix pertot.

  I quant als conceptes diferents (distribució GNU/Linux-còmic) un tribunal de París ha donat la raó als americans. Esperem que prosperi l’apel·lació…

  Jo no hi entenc de lleis i un assumpte com aquest és per a mi un cas com un cabàs, però coses més rares hem vist als tribunals, desafortunadament.