El govern valencià aposta pel GNU/Linux

Una cosa important de debò és que “…es tindran en compte les experincies prvies portades a terme al Brasil, l’India i la ciutat de Munic, a més de les desenrotllades a les comunitats d”Extremadura i Andalusia, pioneres a Espanya en esta matria.”. s a dir que, en principi, ja vigilen que no fracassi l’intent per manca de formació (Munic) i esperem que la quantitat d’ordinadors per aula sigui com a Extremadura.

També fan una declaració de principis amb: “…la migració del software propietari al software lliure es convertisca en un repte”.

Així siga.

Ja sé que la pàgina web no està en català, però la distribució diu que tindrà aplicacions en valencià i castellà. I una cosa sí que està clara, aquest valencià és el mateix que tinc jo al meu ordinador del nord. 🙂
Potser és que per fi reconeixen de facto la unitat de la llengua?Després de molt de temps que se sent a parlar que la Generalitat Valenciana faria moltes coses en GNU/Linux, i en que no concretaven qu és el que volia fer, treuran al setembre una distribució orientada a l’escola.
Segons la nota de premsa, l’objectiu és que els xiquets aprenguin a programar a l’escola, no només a fer servir un ordinador.

2 comentaris a l'entrada “El govern valencià aposta pel GNU/Linux”

  1. Anònim ha dit:

    Viam si les promeses del nostre conseller del dursi es materialitzen algun dia, i fem com extremadura, andalusia, o ara valncia i creem la distro de Catalunya.

    El tema de la llengua a Lliurex està clar, tots sabem la poca sensiblitat del govern del PP de valencia, la web nomes esta en castellà, dubto molt que arribin a afegir el valencia/catala a LLiurex

  2. Anònim ha dit:

    A la nota de premsa diu que sí. A més, la Linex també te la pots instal·lar en català…