A França MDK, a Catalunya MS

El ministre francs de Foment diu que han començat a migrar a Mandrakelinux, no només els servidors, sinó també els ordinadors dedicats a ofimàtica. Concretament, reemplacen 1500 ordinadors amb Windows a Mandrakelinux.

D’altra banda, a Catalunya, el Departament d’Educació de la Generalitat ha signat un acord amb MS que permetrà implantar “de franc” el .NET als servidors d’intranet de les escoles. Aquí hi ha la notícia. Atenció: llegiu amb compte, fa molta ràbia! Esteu avisats.
Tot plegat, pot ser fum i prou, perqu es veu que tenien no sé quin problema de llicncies i aquest acord ha servit a MS per a obtenir publicitat gratuïta, només donant llicncies. Podeu seguir la polmica des de la llista de correu d’administracions públiques de Softcatalà.

Actualització, 2004-07-10: La Consellera d’Educació ha respost les preguntes d’algú i han sortit a Barrapunto.
«A propòsit de la notícia que apareix a la vostra web on es parla de l’acord entre el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya i l’empresa Microsoft hem d’aclarir que el present conveni té per objecte acceptar una donació de material per valor de 575.000 euros, sense que el Departament d’Educació assumeixi cap compromís ni obligació. Així mateix, cal recordar que en matria de tecnologies de la informació i la comunicació, el Govern, des del Departament d’Universitats, Recerca i Societat de la Informació, treballa decididament per reforçar i extendre l’ús del programari lliure tant en l’àmbit de la gestió administrativa com en l’ús social. Gabinet de la consellera d’Educació».

Els comentaris estan tancats