Nou article en defensa del programari lliure

Acaba de sortir publicat a la revista “Coneixement i Societat”, editada pel DURSI, un article en defensa del programari lliure escrit per membres de Caliu. El podeu trobar en versió PDF a aquest enllaç.

La revista “Coneixement i Societat” és editada regularment pel DURSI, i
enguany al número 5 han volgut posar, segons diuen, “El programari lliure a debat”. A banda d’aquest article, n’hi ha un altre fet per persones vinculades a la consultora NERA, que advoquen per una “neutralitat” de les Adm. Púb. en temes de programari. Confesso que encara no he llegit aquest segon, però segurament els arguments no seran massa diferents als del conegut “Informe NERA”:

David Evans, Bernard J. Reddy. “Government Preferences for Promoting Open-Source Software: A Solution in Search of A Problem”. (May 24, 2002).

Aquest informe ja va ser refutat en el seu dia per Ricardo Galli, de BULMA.

En el nostre cas hem intentat fer un resum de totes les raons per les quals l’Administració Pública hauria d’adoptar el programari lliure. A banda d’algunes aportacions originals, aquests arguments són coneguts per la comunitat i per tant no descobrim res nou. Tampoc no ho preteníem, sinó que el nostre objectiu era i és incidir en les polítiques que es fan al nostre país relacionades amb el programari.

Bé, si us els llegiu ja ens fareu arribar les vostres opinions.

1 comentari a l'entrada “Nou article en defensa del programari lliure”

  1. xumitus ha dit:
    els dies de la setmana en el calendari de l’esquerra estan malament, falta el dj o dijous.