Acord per constituir un clúster en programari lliure

Aquest matí, al Centre Cívic del Pati Llimona de Barcelona, s’ha reunit tot el sector involucrat en el món del programari lliure a Catalunya. La trobada estava convocada pel Col·legi Oficial d’Enginyeria en Informàtica de Catalunya (COEIC), l’Associació Catalana d’Empreses de Programari Lliure (CatPL), i la regidoria de Ciutat del Coneixement de l’Ajuntament de Barcelona.

La reunió ha comptat amb la presncia de 60 persones representatives de les empreses que treballen en programari lliure, universitats, centres de recerca, patronals, organitzacions sense ànim de lucre i administracions locals, regionals i la Generalitat, amb la presncia d’Oriol Ferran, Secretari de Telecomunicacions i Societat de la Informació.

En el marc de la reunió, l’xit de la qual constata el fort inters existent respecte el programari lliure, s’ha acordat la necessitat de creació d’un organisme que coordini i sumi esforços al voltant de les nombroses iniciatives existents en aquest àmbit. Per Jaume Oliveras, regidor de Ciutat del Coneixement, l’inters pel programari lliure per part dels sectors implicats ja s’ha demostrat, ara cal que tots dediquem l’esforç que ens correspon per tal d’impulsar aquest organisme. Un organisme que probablement es constituirà com en forma de clúster entre les empreses i administracions implicades, i que estarà obert a totes les parts que hi vulguin participar.

Pàgines: next page

Els comentaris estan tancats