ALE-Verds pressiona la UE per a que revisi la directiva de patents de programari

El grup parlamentari europeu Alliança Lliure Europea-Verds (ALE-Verds) ha enviat una carta al cap del comité d’afers legals de la UE (JURI) demanant-lo que torni a començar el procediment de la directiva europea de patents. Això l’enviaria a tornar a començar un nou esborrany.
Això es fa després que dilluns 61 parlamentaris europeus tiressin endavant una moció per a retornar l’esborrany al Parlament per a una primera lectura.
Si s’aconsegueix, permetria els interessats una nova oportunitat per a definir l’abast que la directiva final hauria d’omplir, i asseguraria amb prou claredat qu exactament és patentable i qu no ho és. En el cas d’aquesta directva, alguns partits volen explícitament barrar el pas a les patents de programari.

Els comentaris estan tancats