Les patents alliberades per IBM

IBM va alliberar dilluns 500 patents nordamericanes de programari que posseeix, per tal que els desenvolupadors de programari lliure no tinguessin algunes limitacions impossades per aquestes patents. Desgraciadament, aquestes 500 són una ínfima part de les que té IBM i el que realment seria bo és que la llei no permitís que el programari es pogués patentar, com passa actualment a Europa.
Realment no alliberen res, només diuen que no cobraran drets per fer-les servir.
L’FFII, associació que lidera la lluita contra les patents de programari a Europa, ha fet una recerca preliminar de les patents d’IBM esmentades i n’ha trobat 98 que coincideixen amb patents ja acceptades per l’Oficina Europea de Patents (OEP). s a dir, que si la nova directiva de patents s’hagués aprovat en el consell de ministres d’agricultura i pesca de la UE, ja serien vàlides a Europa.
La major part, si no totes, de les patents de l’OEP cobreixen regles de càlcul reivindicades en termes d’equipament informàtic de propòsit general (solucions implementades a ordinadors = programari per se) i són de poc valor tant sota la llei actual com sota la directiva de patents esmenada pel Parlament Europeu al setembre de 2003. En canvi, serien completament legalitzades sota la versió proposada pel Consell, per la qual el departament de patents d’IBM pressiona fortament la UE.
Font: FFII.org

Els comentaris estan tancats