El govern català no confiarà a la comunitat de desenvolupadors ni la creació, ni el manteniment, d’ una distribució de software lliure

Ahir, es podia llegir a l’edició en paper de “el Periódico de Catalunya” (a l’edició on-line no) que el govern català, no confiarà a la comunitat de desenvolupadors ni la creació, ni el manteniment, d’ una distribució de software lliure per escoles, sinó que convocarà un concurs públic entre empreses.
L’article cita unes paraules del director del ärea TIC del Departament d’Educació -Ramón Roy-, on diu que s’ha obert el procés d’analisi de totes les plataformes Linux amb la Secretaria de Telecomunicacions i Universitats, així com la UPC i la Rovira i Virgili” i finalitza fent-li la pregunta de si s’eliminarà el Windows i diu que l’escenari final es que si, però que un model com el d’Extremadura, aquí no és possible.

Depriment.

5 comentaris a l'entrada “El govern català no confiarà a la comunitat de desenvolupadors ni la creació, ni el manteniment, d’ una distribució de software lliure”

 1. Lluís Gras ha dit:

  Com sí volen encarregar la distribució a Microsoft … però que em diguin que el model d’Extremadura no és possible no ho entenc, qu fa falta ? … duplicar el funcionariat ? … clonar al inefable Rodríguez Ibarra ?

 2. Sebas Vila ha dit:

  Home, que no es pugui emular el model d’Extremadura és fàcil d’entendre. A Extremadura partien del no-res i per tant es tractava d’una implantació. Aqui hi ha una macro infraestructrura existent i uns usuaris habituats a aquesta infraestructura, per tant estem davant d’una migració. El segon cas és molt més complex tcnicament. No se’ns hauria d’escapar aquest detall. Per altra banda, d’Extremadura sovint nomes arriven les bones notícies però.. algú s’ha parat a pensar com es fan classes de CAD en els cicles formatius d’Extremadura? S’intueix la resposta?

  Pel que fa al tema de la distribució, jo personalment també preferiria que virés cap a opcions més col.laboratives…

 3. lluís Gras ha dit:

  D’acord … s’accepta “migració” i “complexitat tcnica” com animals de companyia 😉

  En qualsevol cas jo no estic dient que s’extermini la plataforma windows de les nostres escoles però si que es podria fer un ús més racional dels recursos tic emprant programari lliure fins on es pugui i aquest on diria que amb facilitat podria abarcar primària, secundària i batxillerats “clàssics” … cicles formatius a banda.

 4. Francesc Genové ha dit:

  Que algú em digui quins aplicatius s’utilitzen a les escoles i instituts que no poguin ser portats a programari lliure. Per que jo no n’he trobat cap. Apart del Windows mateix, tots els aplicatius que hi he vist o bé ja funcionen amb programari lliure o podrien ser-hi portats amb molta facilitat.
  I com a paquet d’oficina amb l’Openoffice van sobrats… si encara van amb l’Office 2000 o el 97 a moltes escoles!!!
  Vaja, el que vull dir és: quins motius, concrets, hi ha per no seguir el model d’Extremadura?

 5. - ha dit:

  Home, és que això de “la comunitat” és molt eteri. En realitat és un conjunt de persones seguidores de Linux, sense que això vulgui dir res més (ni un compromís ni tan sols uns coneixments determinats). Sembla prou raonable que s’encarregui a una empresa enlloc d'”a la comunitat”, que voldir dir que la faci una mica tothom. Qui posaria ordre i concert a “la comunitat”? Qui diu quina importància tenen les opinons de la gent de Caliu vs les de puntbarra vs les dels desenvolupadors catalans Debian vs la gent de softcatala, etc etc??