Si nosaltres som comunistes, ells són stalinistes

Richard Stallman, de visita a Xile, critica Bill Gates, que fa poc va dir que els defensors del programari lliure érem els comunistes del segle XXI (una cosa que aquí té un significat i que als EUA en té un altre de diferent; el context en qu s’han de prendre les declaracions és el d’allà). Preguntat l’Stallman sobre el que pensava d’això va dir que el CEO de Microsoft “no creu en la proprietat privada, perqu la seva empresa diu que la còpia que l’usuari compra no és de la seva proprietat, només és un lloguer. No creu en la proprietat privada de vostés, només en la d’ell, el que sembla quasi stalinista“.

Des de la seva perspectiva, el principal benefici del programari lliure és que porta naturalment a un comerç lliure de serveis. “Així, amb programari lliure hi ha una llibertat de debò”. “Les democràcies han de protegir la llibertat dels ciutadans” i aquestes es veuren alterades per tota mena d’excesos als drets que comporta el programari proprietari, que limita la capacitat de l’usuari per a compartir, crear i fins i tot millorar el producte.

Els comentaris estan tancats