Polònia torna a ajornar l’adopció de la directiva europea de patents

Ahir es va tornar a postposar l’adopció de l’acord sobre patents de programari per part del Consell de Ministres de la UE, segons que va confirmar el servei públic d’informació del Consell.
Novament, Polònia va aconseguir endarrerir la decisió. Això dóna temps al Parlament per a continuar preparant-se per a la reiniciació del procediment.

De moment, però, cap estat membre no ha demanat de reobrir negociacions al Consell. La presidncia insisteix encara en regles diplomàtiques no escrites, segons les quals els acords polítics no s’han de canviar. Així, encara no seria estrany que la directiva reaparegués en una altra reunió del Consell com a “incontrovertit tema A”, és a dir, previst per a adoptar-se sense votació.

Una de les raons per a aquest nou intent de passar la directiva com a tema A podria ser que el Comité d’Afers Legals del Parlament Europeu (JURI) està decidit a demanar de reiniciar el procediment de directiva el 2 de febrer. Aquell dia, el Comissionat Charlie McCreevy parlarà al JURI. La Comissió ha demanat el JURI de postposar la seva decisió fins el 2 de febrer. Si la Posició Comuna s’hagués adoptat ahir, el JURI hauria perdut la seva oportunitat de decidir de reiniciar el procediment.

Els comentaris estan tancats