Alliberat el KDE 3.4

Ahir es va anunciar oficialment la nova versió de l’escriptori KDE, la 3.4, que ve plena de novetats.

Com que aquests dies he estat traduint al català la versió del programa KStars, m’he hagut d’instal·lar el nou KDE per poder provar la traducció in situ. La feina no semblava fàcil, ats que encara no hi ha paquets disponibles per a la Debian Sid (i no gentooejo), però vaig descobrir una gran eina, el Konstruct, que permet fer la feina còmodament (això si, triga un ou en compilar aquest monstre). Si voleu repetir l’experincia, potser us són d’utilitat aquests consells.

[Ostres, ara (23:27) acabo de veure que en aquest lloc ja hi ha un repositori no oficial amb el KDE 3.4. Realment hi ha gent que s’ho curra…]

El resultat final és un escriptori modern, bonic i més ràpid que abans!! Té tot tipus d’eines molt completes. En fi, una gran tasca dels desenvolupadors.

Per cert, la traducció al català de KStars no ha pogut entrar en aquesta versió (sortirà amb la 3.4.1), però us la podeu baixar del CVS, convertir-lo a *.mo amb “msgfmt -o kstars.mo kstars.po” i copiar-lo al /usr/share/locale/ca/LC_MESSAGES (ara ho dic de memòria).

A disfrutar.

1 comentari a l'entrada “Alliberat el KDE 3.4”

  1. francesc ha dit:

    Ubuntu ja el porta incorporat: Kubuntu

    http://www.kubuntu.org.uk

    Si voleu saber com serà Debian SID, proveu Ubuntu 😉