L’Índia guanya una (petita) batalla de patents

Per tal que tothom prengui conscincia de fins on poden arribar els patentadors: En aquest article de Groklaw podeu llegir una història truculenta que al final, ha acabat bé.

Es veu que la India acaba de guanyar un litigi etern (10 anys!!!) contra l’Oficina Europea de Patents (EPO) i el Departament d’Agricultura del USA. Es veu que la EPO havia concedit una patent sobre un pesticida-fungicida fet a base d’una planta, el Neem, usada a l’Índia des de fa més de 2000 anys. Així doncs, l’arbre del Neem roman lliure.

En circumstàncies normals, aquesta patent no s’hauria d’aver concedit mai, perqu existeix un coneixement previ del producte a patentar. Tanmateix, als USA el “coneixement previ” només és reconegut si està publicat en algun diari!!. No importa que s’hagi utilitzat durant generacions.

Segons Groklaw (portal periodístic especialitzat en temes legals) Aquesta sentncia té la seva importància perqu estableix un precedent sobre la no-patentabilitat de la tradició oral. Ja veurem.

Els comentaris estan tancats