No ens sabem fer publicitat

Avui mateix han aparegut dues notícies relacionades directament amb el sistema operatiu GNU/Linux. Bé, al diari “El Pais” parlen d’un sistema operatiu anomenat “Lynux”, ja ens entenem, oi? La resta sembla que han optat o bé per no possar-hi res, o bé seguir parlant del “Lynux”. Un exemple més d’afusellament d’una notícia d’agncia? Deixo la pregunta a l’aire.
Però, anem de cara al gra.
La primera és la notícia segons la cual Microsoft oferirà “dades” dels seus sistemes operatius a empreses del sector, per tal que puguin desenvolupar productes compatibles. Amb l’excepció de les que es dediquen al sector del programari lliure i al “Lynux”. Evidentment, l’única competncia real als productes de Microsoft és el programari lliure. No patiu no obstant que la Comissió Europea lluitarà per defensar els nostres interessos. Ja cal que en Tux ens agafi confessats.
L’altra m’ha fet més gràcia perqu al Linux Journal del mes passat, sortia un article explicant les fases preliminars del desenvolupament del projecte Blue Brain. A veure, siguem modestos: si tot plegat funcionarà en un cluster que casualment funcionarà amb GNU/Linux, doncs tampoc n’hi ha per tant, no?
Doncs bé, resulta que el projecte ha estat desenvolupat en la seva pràctica totalitat en programari lliure i funcionarà amb programari lliure, sobre GNU/Linux (programari lliure).
En un ordinador IBM de la classe Blue Gene. Que utilitzen com a sistema operatiu el GNU/Linux. Com la majoria dels 500 ordinadors més potents del món, com l’ordinador més potent del món, com l’ordinador més potent d’Europa.
Coses com les que li van passar al conseller Carles Solà en l’entrevista per a RAC 1 poden semblar divertides. Però deixen de ser-ho tant quan pensem qu era el que li passava pel cap al periodista que la conduia.
Ja és hora que posem les coses a lloc. I no calen grans campanyes de màrqueting, no oblideu que el boca a boca és el mecanisme publicitari més eficaç.
Només cal que ens treiem la vergonya de sobre.

Els comentaris estan tancats