Tornar el sistema operatiu que no vols

Uns dels calvaris més grans a l’hora de comprar un equip informàtic és el “sistema operatiu” que ens hi posen a dins, generalment el Microsoft Windows XP (per això lo “de sistema operatiu”). Encara és més greu en el cas de que parlem d’un ordinador portàtil, ja que encara s’ens fa més difícil que ens el donin amb el GNU/Linux o en el seu defecte, sense sistema operatiu.
Cada cop, però hi ha més fabricants que ofereixen l’opció d’adquirir-lo amb el GNU/Linux pre-instal·lat, o sense sistema operatiu per qu hi puguem posar el que vulguem. Però no sempre és així.
He estat seguint amb molta atenció el blog d’en Paco Rivire i les dificultats amb que s’està trobant per treure’s aquest “sistema operatiu” de sobre. Podeu veure, a més, que la manca de respecte per part d’aquestes empreses s’estén més enllà de l’imposició d’un “sistema operatiu” que no volem.

Jo us recomanaria que primer de tot, quan tingueu el portàtil triat, truqueu al fabricant. Aquí encara funciona millor el telfon que el correu electrònic, els pregunteu si els podeu tornar el Windows i els deixeu ben clar que si no us el deixen tornar que no el comprareu i que comprareu un model equivalent d’un altre fabricant.
Val la pena que els recordeu, quan us deixin anar, que el portàtil és una unitat indivisible, que això no és així. En el CLUF del Windows o deixa ben clar, com també deixa clar que són ells (el fabricant del portàtil) el que s’ha d’encarregar de facilitar-vos els mecanismes per tal que els pugueu tornar el Windows en cas que no estigueu d’acord amb la llicncia.
Podeu trobar més informació a la web d’Indymedia.

A mi em va funcionar i no em van posar cap pega, tot i que per la web he llegit casos de gent que no ha tingut tanta sort.

s important que ho feu. No pel valor econòmic, que és poc (entre 40-50), si no perqu els fabricants s’adonin que la manca de flexibilitat a l’hora de triar el sistema operatiu equival a una prdua de ventes.

Els comentaris estan tancats