La batalla naval de les patents de programari

Fa uns mesos, la Comissió Europea va intentar aprovar dissimuladament la directiva que permetria les patents de programari, col·locant-la com a punt A (que s’aprova sense discutir perqu es dóna per suposat un consens previ que en aquest cas no existia) en una reunió del comit d’Agricultura i Pesca.

La cosa, si no fos greu, seria per riure. Tanmateix, potser no anaven desencaminats, ats que la darrera batalla sobre les patents s’ha lliurat a l’aigua:

Els edificis del Parlament Europeu estan envoltats d’un llac artificial. Per tal de fer pressió sobre els Europarlamentaris, que el dia 6 s’han de pronunciar sobre aquesta directiva, els partidaris de les patents van fletar un iot amb una grossa pancarta demanant el vot afirmatiu per la directiva i al dessota el lema “Patents = European Innovation“. Els colors de la pancarta eren els mateixos que utilitza la FFII, contrària a la directiva, en un nou intent per confondre els parlamentaris.

Tanmateix, els de la FFII van reaccionar ràpid i en un rampell d’improvització van fletar mitja dotzena de kaiaks amb pancartes instant a votar a favor de les esmenes que clarificarien la directiva i dificultarien el poder patentar programari.

En un pont sobre el llac, alguns Parlamentaris reien, i comentaven que aquesta era la prova que la creativitat era de la banda dels anti-patents…

Podeu trobar la història completa aquí, i podeu veure les fotos aquí.

Els comentaris estan tancats