Gràcies a tots!!

Poques vegades succeeixen esdeveniments que marquen un punt d’inflexió, gran o petit, en la història. Estem convençuts que avui, 6 de juliol de 2005, n’hem viscut un amb el rebuig per part del Parlament Europeu de la Directiva d’Invencions Implementades en Ordinador, altrament coneguda com la directiva que pretenia legalitzar les patents de programari a Europa.

En un assumpte com aquest no és adient personalitzar, perqu la victòria és el resultat de la tasca pacient i constant de moltes i moltes persones d’arreu de la Unió. Tanmateix, no és menys cert que en aquest país tenim el mal costum de menystenir sistemàticament la tasca dels nostres compatriotes, com si la proximitat empetitís la feina feta.

s per això que en aquest dia feliç és un deure, un honor i un plaer felicitar de tot cor a Xavier Drudis Ferran, coordinador de la Campanya contra les patents de programari de Caliu, el qual ha dut a terme durant aquest llarguíssim procés la feixuga càrrega d’informar-se, informar-nos i lluitar tenaçment contra aquesta amenaça a la llibertat del coneixement que són les patents de programari. Ell va ser dels primers en adonar-se del perill que representaven, i no va dubtar a denunciar-ho als quatre vents i a oposar-s’hi amb fermesa amb els mitjans al seu abast. s a dir: va actuar com un autntic ciutadà.

Potser algun dia la seva tasca i la de la gent com ell arribarà al coneixement del públic en general, i llavors la societat podrà valorar plenament els seus esforços. Mentrestant, els qui hem viscut el procés una mica més de prop no ens volem estar d’agraïr a tots els qui han participat en aquesta lluita, i molt especialment al Xavi Drudis, tot el que han fet.

Per tal de fer aquest agraïment una mica més personal, s’ha creat una pàgina wiki que tothom qui vulgui pot editar i afegir-se a les signatures que allí hi hagi. L’adreça de la pàgina és http://stallman.upc.es/agraiment.

9 comentaris a l'entrada “Gràcies a tots!!”

 1. Guillem Hernández Sola ha dit:

  Una bona noticia per fi!
  Vinga a cuidar-se

 2. Abdul Pallarés Calvi ha dit:

  Gracias por diluir la ignorancia en estos temas y vislumbrar el cámino a seguir

 3. al ha dit:

  ha triunfat la dignitat!!!!
  però no ens adormim, es creuen que “han perdut una batalla però no la guerra”…
  enhorabona.

 4. al ha dit:

  ha triunfat la dignitat!!!!
  però no ens adormim, es creuen que “han perdut una batalla però no la guerra”…
  enhorabona.

 5. Francesc Altet ha dit:

  L’informació és bàsica en aquest món tan globalitzat i sobretot, per a que tots aquells qui ens dediquem al software obert/lliure puguem fer una pressió coordinada. Gràcies!

 6. Patxi Garcia Urchipia ha dit:

  Hola Xavier Drudis!! Hola a tots!!
  En primer lloc felicitats per que tota la feina , ha donat un primer fruit.Però , no abaixem la guàrdia!,les grans multinacionals del programari ho tornaran a intentar més tard o més aviat, influint de la manera que sigui, al Parlament Europeu,(és molta “pasta” la que poden guanyar) .Jo , tot i felicitar ,no trec el banner del meu Blog!!.
  Salutacions Cordials!!
  Patxi Garcia Urchipia

 7. Patxi Garcia Urchipia ha dit:

  Hola Xavier Drudis!! Hola a tots!!
  En primer lloc felicitats per que tota la feina , ha donat un primer fruit.Però , no abaixem la guàrdia!,les grans multinacionals del programari ho tornaran a intentar més tard o més aviat, influint de la manera que sigui, al Parlament Europeu,(és molta “pasta” la que poden guanyar) .Jo , tot i felicitar ,no trec el banner del meu Blog!!.
  Salutacions Cordials!!
  Patxi Garcia Urchipia

 8. Francesc Juan ha dit:

  Enhorabona a totes i tots!!

 9. Joaquim Duran, Catalunya ha dit:

  Enhorabora a tothom!!
  No em pensava pas que fos rebutjada per tants eurodioutats. Espero que la pròxima vegada s’ho repensin.