El Banc Central Europeu serà denunciat per patents

Malgrat que aquest cop no es tracti de patents de programari (o almenys això sembla en un principi), la història és curiosa, amb un final incert, i posa de manifest els problemes que hi poden haver amb les patents:
Resulta que segons informa avui VilaWeb, una empresa americana, Document Security Systems, va comunicar ahir que denunciarà el Banc Central Europeu perqu afirma que els bitllets d’euro violen una de les seves patents de sistemes anti-falsificació.

Quan la denúncia arribi als tribunals (creuen que cap a finals del 2006), ja hi haurà trenta mil milions de bitllets d’euro circulant per Europa. L’empresa vol cobrar els drets d’ús de la patent en cada un dels bitllets i una indemnització per danys i perjudicis. Document Security Systems també ha fet públic que monedes d’altres països i el 80% del sector dedicat a xecs i formularis utilitza mtodes que té patentats. I pensen portar cada cas als tribunals corresponents.

Tanmateix, el fet que l’esmentada empresa comprés la patent al seu inventor el 2004, quan els bitllets ja estaven en circulació i ningú no s’havia queixat, deixa entreveure una bona dosi d’oportunisme i de l’ús del sistema de patents per guanyar diners extorquint, no pas per fomentar la innovació.

Vaja, que entre això i els resultats dels referndums per la constitució Europea, ja em veig tornant a la pesseta ràpid, ràpid…

Els comentaris estan tancats