Knoppix 4.0.1 DVD en català i castellà

Ja podeu descarregar-vos l’última versió de la Knoppix, la 4.0.1 DVD, en català i castellà dels servidors de Caliu (1 i 2), (gràcies al Víctor Alonso).

boot: knoppix lang=ca

Entre d’altres novetats, hi podreu trobar el nucli 2.6.12, el KDE 3.4.1 i el Gnome 2.8…

4 comentaris a l'entrada “Knoppix 4.0.1 DVD en català i castellà”

 1. Jordi Camus ha dit:

  Vinga companys…potenciem el linux!!!

 2. drugs ha dit:

  >Vinga companys…potenciem el linux!!!

  ??

 3. Sergi ha dit:

  Hola:

  Tinc el segent problema per a la instal•lació del knoppix 4.0.2. Tinc un live CD que s’executa molt bé quan inicio el PC amb el cd posat.

  El problema que tinc es al intentar instal•lar el knoppix al disc dur. Bé, tinc 2 HD, un d’ells destinat únicament a les dades i amb format NTFS a l’altre disc dur tinc de 60 Gb tinc en una partició NTFS de 15Gb aproximadament, instal•lat el Windows 2000 i en un altre de 20 Gb el Windows xp.. Fins aquí tot bé, torno a arrencar el PC amb el CD de knoppix i a instal•lar-lo en la partició del disc dur faig el segent:

  Premo CTRL-ALT-F1, per a passar a una consola com root. Al shell prompt teclejo: knoppix-installer i m’ha apareix un menú en quin disc el vull instal•lar, selecciono el hda i m’apareix un segon menú per particionar el disc li dono a next i em surt un error en el que diu que el disc no té permisos d’escriptura tot i que en el entorn KDE a les icones del hda (les dues particions, hda1 i hda5) les hi he canviat els permisos de lectura per permisos de lectura i escriptura i a més del permisos avançats. En segueix sortint el mateix error.

  Vaig fer una partició amb el Partition Magic del espai sobrant amb el format ext3 per a sistemes Linx. No se com, després seguint els mateixos passos que he citat anteriorment vaig aconseguir llençar un menú d’instal•lació del Knoppix i que vaig anar seguint els passos de ficar el nom, la contrasenya d’usuari, la contrasenya d’administrador i el nombre de host que per defectet sortia box, ho vaig deixar així fins que va arribar a un punt que la instal•lació va donar un error i no va continuar. Vaig desistir.

  El problema que em surt es que després vaig voler esborrar la partició feta per al Knoppix que fa l’instal•lador, es a dir borrar tot el de Knoppix i tornar a la configuració del disc dur inicial amb el Partition Magic i al iniciar-se (el Partition Magic) m’avisa que ha trobat un error en un sector del disc dur i en dona l’opció de cancel•lar, ignorar o reintentar però s’acaba obrint el Partition Magic i puc redimensionar particions, crear-ne de noves etc. Però amb eines de diagnòstic de disc dur m detecta que hi han sectors del disc dur danyats.

  La meva pregunta és la segent.

  Hi ha alguna manera de deixar el disc dur sense danys o aquest dany patit per la instal•lació del Knoppix es irreversible i sempre que vulgui formatar el disc dur trobaré aquest danys.

  També me interessaria que em poguéssiu dir pas a pas com poder instal•lar el Knoppix en una partició del disc dur a poder ser sense tindre que danyar-lo

  Graciés

 4. Rafael Carreras ha dit:

  La Knoppix no crec que t’hagi espatllat el disc dur, encara que es lliura sense cap mena de garantia, com es fa amb tots els programaris.
  Els sectors de disc dur danyats tenen mala pinta, per això. Sento no poder donar-te una solució.
  Quan a la documentació per a la instal·lació al disc dur, pots començar mirant al web de knoppix:

  http://www.knoppix.net/wiki/Knoppix_Installer

  o cercar a Internet.