s crea l’Oficina Tcnica de Programari Lliure

Aquest matí la STSI ha presentat el seu últim projecte: l’Oficina Tcnica de Programari Lliure. Els seus objectius són: promoure la utilització del programari lliure i els estàndards oberts en quatre àmbits: la societat, l’administració, l’empresa i la universitat.
Podeu trobar més informació al fil de LaFarga.org i a VilaWeb.
També han aprofitat per presentar la II Jornada La Farga.

Comentari: seguim amb la mateixa línia, creant més institucions, però projectes materialitzats 0. Perdoneu que estigui una mica desencatant amb l’actuació de la STSI però per fer fitxatges mediàtics no teníem ja el Barça?
Bé, salutacions a en Marcelo i si algú de la STSI o del DURSI llegeixen la web de Caliu, doncs res, simplement que la comunitat del programari lliure catalana (com Terol) també existeix. 😉

4 comentaris a l'entrada “s crea l’Oficina Tcnica de Programari Lliure”

 1. Joan Marti ha dit:

  Està clar… com a vosaltres no us han convidat us sembla malament. Perdoneu, pero jo penso que potser una bona idea i espero que aviat doni els seus fruits

 2. Francesc Genové ha dit:

  Joan, el que volem és que parlin més amb la comunitat i que és comencí a materialitzar de forma efectiva algún dels projectes que duen a terme (http://www10.gencat.net/dursi/ca/si/sc_programari_lliure.htm).
  Si no volen parlar amb nosaltres, fantàstic, no som l’únic interlocutor n’hi han d’altres, però no cal anar a Brasil!
  El que veiem des de Caliu és que el temps està passant, les oportunitats s’esgoten i no volem que en aquest tema que és el del programari lliure acabem els últims de la cua donant les culpes al veï de les nostres faltes.
  s comença a escoltar pel carrer, que com és que a Extremadura hi ha un ordinador per cada dos alumnes i aquí no. Provo d’explicar a tothom que em treu el tema, que si és així no és per qu ens hagin robat, ni per qu ningú els doni més diners que a nosaltres. Si no perqu han sabut utilitzar el seu (comparativament més petit) pressupost de forma molt més efectiva, gràcies al programari lliure. Repeteixo, comparativament, estan gastant menys del que gastarien si tinguessin la mateixa quantitat d’estudiants.
  El fet és que aquí la última remesa d’ordinadors que està arribant a les escoles està equipada amb Windows XP i 2000, així anem…
  No obstant no crec que desitgis més que jo que de totes totes s’escoltin a en Marcelo, que la Farga forji alguna cosa, que tot comenci a rutllar i sense por, que el programari lliure és una realitat i funciona i aquí a casa nostra està fent funcionar l’ordinador més potent de tot l’Estat fent tasques infinitament més complexes que les que fa un estudiant en el seu PC.
  La prudncia és una virtut fins que és converteix en temor. O això deien els savis de la antiga Atenas.
  Malauradament, a més, per motius de feina no hem pogut anar a la roda de premsa, és dimarts al mati i ja em diràs la gent normal treballa. Però si tens els matins disponibles i t’agraden els canapes, ens ho dius i t’avisem per la propera.
  I com ja és una costum t’emplaço per la propera reunió per que vinguis ens coneixem i si tens idees, ganes de fer quelcom o simplement tens ganes de parlar una estoneta de programari lliure ja saps.
  T’hi esperem!!!

 3. anonim ha dit:

  Home, en algun lloc han d’anar colocant els seus amiguets.
  Si es que ni haurà alguns que trobaran la mamella amb això del programari lliure.

  Jo m’apunto a la comissió que estudia la migració de OfFice XP a l’Openoffice !!!
  Que ha de ser molt complicat (i durarà molt de temps, ja m’enteneu).

 4. Jordi ha dit:

  Vinga muntar xiriguitos, sense materialitzar res: està clar que no cal anar al Brazil… ja hi havia d’haver l’Institut/Fundació Catalana pel PL. Des del començament hi estaven el COEIC, CatPL, Sun Microsystems, IBM,… Però no: En Ferran havia de muntar el seu pròpi xiringuito, no fer ni cas als que estan a peu de canó, muntar el seu pròpi cluster… amb quí, em pregunto.
  Tot un muntatge per no fer res. I mentre tant, les empreses catalanes estan tant orfes com fa un any. Jo, com molts d’altres, no em veig representat per l’OTPL. I per a comprar serveis per a la Gene, ja està el CTTI, que ja s’en cuida dels T-Systems, etc.