GNU/Linux a la biblioteca de la UAB

Escric això des de la biblioteca de la UAB, a la meva hora de descans per a dinar que em donen a la feina que tinc aquí a prop. Havia sentit fa temps que havien fet una migració fa cosa d’un parell d’anys, però fins ara no he entrat a mirar-ho. M’està agradant força, és com estar a un cibercaf però amb GNU/Linux funcionant (i gratis, i lliure), molt més còmode per a l’usuari, doncs. Els ordinadors són Pentium 4, la connexió és d’universitat, ben ràpida, i hi han posat una enganxina de numeració interna de la UAB a sobre de l’enganxina de la llicncia de Windows que, pel que veig, no han pogut deixar de pagar. Diria que amb ordinadors antics ja farien, però suposo que mai no està de més que l’ordinador també sigui ràpid. I veig que disposa de connector USB a davant… el probaré. Mmm el detecta, però no veig com entrar-hi, perqu l’escriptopri és ben buit, no hi ha barra d’eines ni res, amb Alt+F2 no passa res,… s que el Linux és realment configurable i només deixen que funcioni el Firefox. Ja està, he posat //home/media i hi ha el meu dispositiu usb. Genial!

3 comentaris a l'entrada “GNU/Linux a la biblioteca de la UAB”

 1. Quim ha dit:

  Aquestes coses son les que poden decantar la balança a mig/llarg plaç, amb questa acció per exemple, tots els estudiants de la UAB inconscientment si un dia fan anar Linux, no ho veuran com una cosa estranya, sinó com una cosa amigable que han utilitzat.

  S’ha de fer perdre la por als usuaris no tcnics! I que millor que educar desde les Universitats/escoles.

 2. andreu ha dit:

  Segur que era la teva hora lliure? 😛
  Jo a la EUIS (Al campus perdut de sabadell) estic bastant decepcionat, guanya el windows a per totes bandes. Només hi ha Linux a dos ordinadors solts pel passadissos, d’aquells d’autoconsulta. Són bastant antics i estan capadíssims, tal com dius, no s’hi pot fer res mes que Firefoxejar. Si el tanques, es torna a obrir. I si canvies de cònsola (CTRL+ALT+F1,F2,F3..) està desactivada, només surt un cursor. I en quant a la bib, només els de consulta de catàleg (només 4) són amb Linux (el mateix que el passadís, deuen fer servir la mateixa imatge volcada). Els d’ús general (una dotzena) estan amb un XP com una casa…
  I ja per acabar, a les peixeres, el Rembo et deixa seleccionar si Windows XP o GNU/Linux. El Linux està mal configurat, és una Knoppix amb alemany (en cònsola) i amb un XFCE en castellà (locales català? no cal..).

 3. TR4ST0 ha dit:

  Hola Andreu, soc un dels administradors de Sabadell, aixo de que nomes hi ha linux a 2 ordinadors dels passadissos no es veritat.

  A la biblioteca hi han 4 ordinadors amb windows en front de 7 amb linux (aquests tan capats que tu menciones).
  Als passadissos no hi han 2 com tu dius si no 3
  I a les aules de informatica (que son 5 amb una mitjana de 20 ordinadors, uns 100 ordinadors) hi ha tant windows com linux amb un arranc dual, el tema de l’ alemany va ser un problema de velocitat a la xarxa, que ja esta solventat, en quant algu es va queixar (¿vas ser tu?) (sol·lucionable canviant la variable LANG al teu usuari).
  En quant al tema del xfce es problema de que es l’ unic window manager que suportaba pam.sessions necessaries per fer servir els scripts per interactuar amb la novell a la cual tens acces.