Causa comuna

He acabat de llegir el llibre Cause commune de Philippe Aigrain, disponible a Internet i amb llicncia Creative Commons no comercial, no derivativa. s un assaig de nivell sobre els dos mons en qu vivim avui dia: el de les patents, els programaris privatius i l’abús dels drets intel·lectuals, i el del programari lliure, les llicncies lliures i el rgim de bens comuns, i de com coexisteixen i interaccionen. Hi ha una petita història del començament del programari lliure, cap a la pàgina 106, i l’ancdota de les llavors que no produeixen llavors frtils per tal que a cada collita, el pags hagi de comprar noves llavors, cap a la pàgina 83, i de la qual ja en vaig parlar un altre dia. També parla de revistes científiques lliures, sorgides contra l’abús del les tradicionals, de les empreses farmacutiques que abusen de les patents de moltes maneres i dels drets consubstancials que tothom té sobre la propietat intel·lectual.

Els comentaris estan tancats