No us sentiu observats ?

s un dia trist. No només van tombar ahir la proposta de llei per a l’ús de programari lliure a l’administració pública de l’estat espanyol, sinó que a més avui els socialistes i populars europeus han acceptat una pattica directiva de retenció de dades que farà que ara tots haguem de pagar pel privilegi que les policies controlin cada trucada (inclosa la localització del mòbil, sembla), cada comunicació per internet, etc. de tots els ciutadans, per si de cas algun fos un terrorista tonto que no es preocupa de saltar-se aquest control (o per possibilitar apropiacions indegudes de tota aquesta massa de dades personals retingudes).

s tan trist que em sento obligat a incloure alguna bona notícia per variar. Bé no deu ser notícia, però m’ha agradat descobrir-ho. Estic enviant això des de la biblioteca Vila de Gràcia, amb un magnífic accés sense fils de franc (amb carnet de les biblioteques de la diputació de Barcelona) i en un lloc molt agradable, ple de cultura, lleure, i propaganda de cursos de programari lliure (de l’infoespai).

8 comentaris a l'entrada “No us sentiu observats ?”

 1. ajocrudo ha dit:

  Si estás trist, és perque vols. No es cap motiu de tristesa que tombin la proposta de llei de programari lliure. Es de sentit comú. Vols que aném marxa enrerra com els crancs?

  I pregunto: Qu es més pattic, que directives com aquesta s’aprovin o que individuos “illuminats” posin bombes?

  Lo sorprenent es que hi hagi persones que ho califiquin de pattic.

 2. Francesc Genové ha dit:

  s que ja aném marxa enrera com els crancs… si no ho veus, puc recomanar-te algunes òptiques.
  El més pattic és que surten dient que el programari lliure “no és segur” o no és “una alternativa viable” i després van a fer-se la foto al costat del Marenostrum, que no saben ni amb que va. Sí, tenir una classe política que fa el ridícul és anar endavant! Seguim així!
  I tu de debò et penses que directives com aquesta impediràn que individus “il·luminats” possin bombes? Primer cal una mica de respecte, ningú és posa una bomba a l’esquena i és va suicidar així com així. Malauradament hem creat (nosaltres des de la comoditat de les nostres llars occidentals) un monstre que posa en safata la voluntat de joves que son com tu i com jo, no t’enganyis, en mans de gent sense escrúpols que viu molt bé a costa de les seves morts. Que fem per evitar-ho? Espiar-nos els uns als altres, si senyor, la gran sol·lució. Fem talment com els estrussos i a veure si així els problemes passen de llarg.
  Malauradament no és gens sorprenent que hi hagi encara gent que estableixi la seva ment en l’estat de comoditat. La comoditat que dòna creure que som una fortalesa rodejada de monstres assedegats per robar-nos. Robar-nos que, em pregunto jo, la nostra pretesa superioritat, la nostra felicitat? Com a cura et recomano un viatge a qualsevol país del tercer món per tal que et treguis aquestes idees estupides del cap.
  Perdona si m’he passat però un amic meu va resultar ferit en l’atemptat del 11-M i la meva millor amiga agafa cada dia el tren per anar a la Carlos III. I sort d’Internet que em va ajudar a posar-m’hi en contacte deseguida, els mòbils van deixar de funcionar… Si et penses que controlant els missatges i les webs que visitem, impediràs que algún sonat o cremat, és posi una motxilla a l’esquena amb 40 quilos de fertilitzant i benzina ho portes clar. I el que sí hem aconseguit és que una colla que s’amaguen a les muntanyes del Pamir és freguin les mans. Han guanyat una altra batalla i sense moure ni un dit. O és que potser t’has oblidat que són enemics de la llibertat i la demòcracia? s pattic, però, els estem fent la feina… 🙁

 3. ajocrudo ha dit:

  Constato que et mereixen respecte els illuminats que posan bombas (en el téu 3er parágraf).

  Tinc dons que dir, que indirectament estás desprestigiant lo que en aquesta web pretenu fomentar: el programari lliure.

  Axi s’entén que no os surtin les coses tal com volu. Tót té una lògica.

 4. Francesc Genové ha dit:

  Ho sento, però no t’entenc!
  De qu coi estàs parlant? Em mereix respecte la vida humana. Totes i cadascuna d’elles. Amb actituds com la teva l’únic que fem és donar ales als terroristes. Que fixa-t’hi bé que la mateixa paraula ho diu, viuen del terror. Si els tens por, ells guanyen.
  El programari lliure fomenta la tolerància. s molt difícil sostenir opinions com la teva sí en el día a día col·labores amb gent d’Israel, Palestina, Paquistan, la India, Xina, Iran, Iraq… per construir quelcom que beneficiï el conjunt de l’humanitat.
  s fàcil seguir el camí de la intol·lerància. No has de pensar massa, jo sóc el més maco i la resta són tots una colla de monstres plens d’enveja. Però les coses no són així, ni tu ets el més maco ni la resta són una colla de monstres. N’hi ha de monstres, això t’ho he de reconixer, però n’he trobat en igual proporció allà i aquí. Potser de fet el que passa és que no hi ha allà i aquí, potser tots anem a sobre del mateix vaixell i sí s’enfonsa, s’enfonsarà per a tots, no només per a uns quants.
  Bé, són reflexions que faig, ets lliure de pensar el que vulguis.

 5. ajocrudo ha dit:

  Més anllá de las refexions i la retòrica, es visible per qui ho sap veure la eloquncia propia de les intencions i dels féts que generan quan aquestas intencions son inadequades.

 6. Francesc Genové ha dit:

  Tu ets polític, no? xD
  s que dius res amb moltes paraules!
  Crec que estàs del tot equivocat, però el que et deia, és que allà tu. Gràcies, a ves a saber qui, has nascut en un lloc on tens dret a dir el que vulguis… de moment.
  Que és el que en Rafael volia dir publicant aquesta notícia.
  Tampoc m’has respòs a la gran pregunta: no creus que retallant-nos la nostra pròpia llibertat, per assolir una falsa sensació de seguretat, els estem fent el joc als terroristes?
  Sí creus que sí, que la seguretat és millor que la llibertat, potser que vagis fent les maletes. A Corea del Nord n’hi ha molta… de seguretat… xD
  Sí tens ganes de discutir obertament i parlant clar seguim, però si el que vols és seguir escudant-he en la retòrica, aquí et quedes, que sóc Socratic! xD

 7. Jordi Funollet ha dit:

  Caliu avança! Tenim trolls i tot! 🙂

 8. xdrudis ha dit:

  🙂 m’ha agradat molt el comentari del Jordi. A l’ajocrudo passo de contestar-lo perqu no sé veure qu diu. No explica que té a veure el programari lliure amb anar enrera (i els crancs van de costat, no enrera). I com que tampoc veig cap relació amb una directiva contra la privacitat i cap bomba posada o evitada doncs tampoc li puc contestar l’altra part. Si de cas només dir que el dia que la policia pugui matar gent (al metro, per exemple) per la simple pressumpció arbitrària de culpabilitat en res, tindrem una policia que fa el mateix que els terroristes, matar qui vol, amb la única diferncia que els terroristes es busquen el seu finançament i la policía cobra dels nostres impostos. Entre policía terrorífica i terroristes privats, m’hauria de quedar amb els terroristes privats, que al menys són més barats, per tant espero que sabem evitar que la polícia esdevingui terrorífica. I no anem gaire bé per ara.

  Això sí, puc corregir un detall al Francesc. La notícia la vaig penjar jo (xdrudis) i no el Rafael.