Compartir és bo: Acció ‘copyactivista’

ACCI COPYACTIVISTA DIUMENGE A LA PLAA DE LA VIRREINA

QU: Compartir és bo: Barra lliure de còpia d’arxius copyright i copyleft.

ON: Plaça de la Virreina. Vila de Gràcia. Barcelona.

QUAN: Diumenge 18.

HORA: De 12 del migdia a 17 de la tarda aprox.

CONTEXT: Mercat d’Intercanvi de la Vila de Gràcia amb dinar popular per part de l’Olla Mòbil i xerrades de la Plataforma Transgnics Fora.

El col·lectiu Kernel Panic us convida a una acció dins la campanya estatal “Compartir és bo”, per denunciar la criminalització, persecució i atemoriment de les persones que intercanvien música, pel·lícules, llibres i altres formes de cultura a Internet.

L’acció es farà en un estand del Mercat d’Intercanvi de Gràcia, on hi haurà un ordinador farcit de tota mena d’arxius, copyright i copyleft, des de documentals fins a xerrades. Qui vulgui i es porti els CDs verges de casa podrà copiar allò que li vingui de gust.

Amb aquesta acció es vol demostrar la legalitat d’una cosa que tothom fa i que ens volen fer creure que té conseqncies jurídiques, imposant-nos la por i la confusió.

La campanya “Compartir és bo” va començar el 7 de novembre a Bilbo, on diversos activistes van descarregar públicament d’Internet la cançó “Get on your knees” de Teddy Bautista, president de la SGAE, i es van autoinculpar davant les autoritats.

La segona acció es va fer a Madrid, a la fira d’informàtica SIMO. Allà, la pròpia policia va animar els activistes a descarregar la cançó, assegurant-los que era una cosa legal que pot fer tothom i que no havien d’inculpar-se, perqu és un dret i no un delicte.

Aquesta reacció contrasta amb el bombardeig per part de la indústria, el govern i els grups de defensa de drets d’autor, vers la criminalització de qui intercanvia material digital sense ànim de lucre.

El Metabolik Hacklab de Leioa, artífex de la campanya, deia en la seva presentació: “Compartir música i cultura a Internet NO és delicte. Compartir és la base de les noves formes d’evolució cultural que permeten les noves tecnologies i que practiquen més de 2 milions de ciutadanes a tot l’estat. Compartir cultura és fàcil, legítim i no delictiu”.

I afegia: “”Compartir és bo” reivindica la llibertat del flux de coneixements, cultures i tcniques (copyleft, programari lliure, etc) davant de l’esquerda digital sostinguda pels monopolis del programari privatiu, les patents sobre el desenvolupament tecnològic i les tecnologies i lleis anticòpia, que amenacen empobrir la riquesa cultural de la humanitat que és la xarxa i el coneixement científic-tcnic”.

Més informació:
http://www.compartiresbueno.net
http://kernelpanic.hacklabs.org


Copyleft 2005 Kernel Panic.
Verbatim copying, translation and distribution of this entire text is permitted in any digital medium, provided this notice is preserved.

Els comentaris estan tancats