Nova versió de la Xarnoppix-USB

En Lluís ens vol donar una bona entrada d’any amb la Xarnoppix-USB-MCP (Multi Configuració Persistent). Una nova i original característica que de ben segur ens estalviarà molt de temps (i maldecaps) a tots aquells que portem el GNU/Linux al clauer.
Us adjunto les notes que m’envia en Lluís sobre aquesta nova versió:

– Arrencada amb syslinux, teclat “usable” ( via debian:~# keytab-lilo es-cp850 > es.kbd ).
– L’opció per defecte arrenca en mode no permanent i us demana els modes de vídeo que voleu emprar ( via xdebconfigurator -i, dpkg-reconfigure -phigh xserver-xorg i dpkg-reconfigure -fnoninteractive xserver-xorg ).
– Amb F1 accedim a la ajuda, bàsicament ens informa que podem afegir el paràmetre “dirconf=nom_configuracio” a continuació de boot: linux, per especificar el nom de la configuració ( per exemple: dirconf=aula_A_nvidia ) i que clicant a F2 obtindrem un llistat de les configuracions existents ( fitxer configs.txt ).
– Durant l’arrencada i entre unes quantes coses més el fitxer /etc/rc2.d/S05inici s’encarrega de “marcar” el directori/nom_configuració per tal d’evitar que en una segent arrencada amb “linux dirconf=aula_A_nvidia” es torni a executar i de pas actualitza el contingut de configs.txt reflectint la incorporació de la nova configuració.
– La funcionalitat és evident si un té present la “pcdiversitat” que hom pot trobar a les àules d’informàtica, a un ciber o a un portàtil que trobi per la universitat. Val a dir que l’arrencada des de dispositius usb, malgrat no estar generalitzada, és cada cop més habitual i de ben segur present als equips que s’adquiriran aquest nadal.
– Afegir que la persistncia és “total” i es conserven totes les modificacions, fins i tot aquelles que entrarien en conflicte amb el nucli emprat; malgrat això, i si disposem d’espai, és perfectament factible fer un aptitude update; aptitude dist-upgrade; aptitude clean, per posar un exemple. A títol informatiu, cada configuració amb uns canvis mínims ocupa uns 13 Mb.

Els comentaris estan tancats