Voleu un teclat en català?

A partir d’un fil recent aparegut a la llista de traducció de Debian al català, on es discuteix la convenincia de tenir o no una codificació específica per teclat català, m’he assabentat que hi ha una empresa californiana que manufactura i ven teclats personalitzats en català, ja sigui a través d’unes enganxines transparents o bé teclats complets (aquests darrers, això sí, una mica cars; ja se sap que sempre acabem pagant-ho tot dues vegades)

Per tal de suportar aquests teclats dins de GNU/Linux, el Robert Millàn ha enviat un pegat als mantenidors dels paquets afectats. A veure si aviat ho actualitzen i qui vulgui en pugui gaudir.

Quant a veure l’opció del teclat en català dins de l’instal·lador de Debian, de moment hi ha reticncies per part del mantenidor (per cert, francs) adduint que probablement seria poc usat i això faria augmentar innecessàriament la mida de la imatge de l’instal·lador. Diu que els usuaris catalans haurien de ser *molt* convincents per tal de incloure-ho. Bé, no sé si hi ha inters o no (a banda de les qestions pràctiques d’anar a comprar teclats als EUA), però en cas afirmatiu potser les administracions i/o entitats del país podrien ficar-hi cullerada.

Veurem.

P.D.: Per cert, hi ha qui afirma que en aquests teclats no veu la per enlloc. Potser s’ha d’obtenir polsant LeftCtrl-RightShift-AltGr-Insert-BloqNum-N 🙂

2 comentaris a l'entrada “Voleu un teclat en català?”

 1. josepmoragues ha dit:

  i es pot gaudir de tindre el teclat de ara al català? canvia molt?

 2. oostap ha dit:

  Doncs, mireu aquest…

  http://www.daskeyboard.com/
  http://www.artlebedev.com/portfolio/optimus/

  salutacions