Un projecte de la UPC entra a formar part de la plataforma educativa lliure Moodle

El Marc Alier, professor de la Universitat Politcnica de Catalunya i una colla de col·laboradors seus han estat desenvolupant durant més d’un any un mòdul de wiki anomenat DFWiki per la plataforma educativa Moodle, un projecte de programari lliure originat a Austràlia per Martin Dougiamas. La gran qualitat i flexibilitat de Moodle, així com el fet d’ésser lliure, fa que estigui essent adoptat com a eina de campus virtual per moltes universitats, entre les que podem citar la prestigiosa Open University de la Gran Bretanya i, ja a casa nostra, la pròpia UPC.

Molt recentment el Marc ha informat a la llista de correu de la Càtedra de Programari Lliure de la UPC que els seus esforços s’han vist finalment recompensats, i el seu DFWiki passarà a ser part oficial de la plataforma Moodle en breu. Això no fa sinó remarcar el paper del programari lliure en el desenvolupament tecnològic de qualsevol país, ats que no requereix inversions milionàries en desenvolupament i marquting per tal que la tasca feta a casa nostra arribi a tenir un impacte considerable a nivell internacional.

Cal afegir que Moodle està traduït al català (tot i que no encara al 100%) gràcies a l’esforç d’una colla de voluntaris, entre els que s’hi compten especialment membres del Centre d’Educació i Noves Tecnologies (CENT) de la Universitat Jaume I, de Castelló.

Els comentaris estan tancats