Noves iniciatives per millorar la qualitat de les patents als USA

L’interessant d’aquesta iniciativa és que la USPTO (United States Patent and Trademark Office) ha demanat ajuda a l’empresa que més patents poseeix, IBM.

I aquesta al seu torn ha demanat la col·laboració de l’OSDL (Open Source Development Labs), Novell, Red Hat i Sourceforge (OSTG).

La intenció de tot plegat? Crear un repositori on els examinadors de patents de la USPTO puguin anar per tal de veure si quelcom que es demani per patentar ja disposi d’una versió disponible implementada en programari lliure. s a dir, crear una nova font de “prior art”.

La posició de Caliu respecte les patents de programari és clara: rebuig total. I no deixa de ser curiós que mentre que aquí a Europa un i altre cop és presenten iniciatives en el seu favor, als Estats Units treballin per tal de limitar-ne els seus efectes més perjudicials.

De fet, tot i que fora del món de les patents de programari, aquesta setmana la USPTO ha rebutjat la petició d’una patent per un motor Warp (sí, els que sou fans de Star Trek no aneu equivocats), almenys fins que li portin un mòdel que funcioni. I estem parlant de la mateixa, que no fa massa anys tenia unes idees al respecte una mica… diferents?

Els comentaris estan tancats