Vergonya

La UPC i Microsoft han signat un acord de col·laboració per a promoure “la innovació” a Catalunya.

El que s’arriba a fer per sortir a la foto, eh? Fins i tot diuen que “col·laboraran” amb el Barcelona Super Computing Center… jo proposo que hi anem tots amb una baieta i una mica de lleixiu per a desinfectar el GNU/Linux que fa córrer el Marenostrum (ja ho saben almenys amb qu funciona a la UPC?).

Un dia trist…

6 comentaris a l'entrada “Vergonya”

 1. greips ha dit:

  fa uns mesos ja vaig veure una cosa que també em va posar molt trist: un cartell de ms a la mateixa alçada que el del nom de l’institut: http://blocs.gracianet.cat/post/4/3929

  poderoso caballero….

 2. Pau ha dit:

  Doncs sí, una putada. Em sembla que això es deu a la ignorància dels que hi ha més a dalt a dins la UPC respecte al programari lliure. Però no us amoïneu, la meua universitat és més xunga: tenim camp de golf!. Molt, molt, molt fort.

  En fi, caldria parlar amb d’altres universitats per evitar que facen el mateix.

 3. JoanManel ha dit:

  Em sembla contradictori que un govern d’esquerres prioritzi el software privatiu, espero que algú els expliqui de qu va el tema, un cop ho sàpiguen segur que canvien!

  M’he quedat perplex amb la imatge que has posat greips, mare de déu, quins dits més llargs que té el dimoni,

 4. Ubuntaires de Ponent » VERGONYA ha dit:

  […] directament la notícia que hem llegit a caliu perqu no té prdua (mireu-vos l’enllaç del comentari que fa […]

 5. Joan ha dit:

  Crida l’atenció llegir a que “En paraules del rector de la UPC, Antoni Giró, aquest acord implica…fomentar la creació de valor a partir del treball conjunt i vincular-lo al progrés de la tecnologia i al foment de la innovació.”

  Sí, això és cert, però d’aquest valor solament en podrem participar pagant xifres abusives. I pel que fa al progrés, deman com podem dir que hi ha progrés si el programari privatiu manté els desenvolupaments en secret? Així no hi ha vertader progrés per la comunitat.

  Hem de donar gràcies a Déu que va fer la llengua flexible i li poden fer dir el que volen.

 6. Alex Muntada ha dit:

  Pau, «els que hi ha més a dalt dins la UPC» tenen un bon coneixement del programari lliure ja que la Càtedra de Programari Lliure de la UPC s’ha encarregat de fer-los saber qu és i perqu cal apostar-hi.

  Si tot i així decideixen no apostar pel programari lliure és perqu tenen d’altres interessos, perqu el programari lliure no és tant mediàtic i perqu els manca la gosadia necessària per a recolzar-lo, encara que sigui en igualtat de condicions que el privatiu. Per tot plegat, la situació és molt més greu del que sembla des de fora de la UPC.