Caliu fa 10 anys

Caliu va néixer el 24 de febrer de 1999 arran del missatge que l’Eduard Fabra va enviar al fòrum de GNU/Linux de VilaWeb proposant la creació d’un grup d’usuaris de GNU/Linux en català. La secció d’informàtica de VilaWeb publicà la notícia en l’edició del dia 1 de març de 1999.

Al llarg de tots aquests anys, hem passat de tenir allotjada la pàgina en un servidor de pàgines personals a tenir les nostres pròpies màquines. La primera màquina la vàrem muntar de la ferralla informàtica que entre tots vàrem poder reunir, la màquina actual (Stallman) -aconseguida gràcies a les donacions-, dóna servei d’ftp a més de 150 persones diariàment i està equipada amb més de dos Terabytes de disc dur. Tot això no seria possible sense la inestimable col·laboració de la UPC que és qui ens allotja les màquines i ens proporciona l’ample de banda.

Els objectius de Caliu són promoure l’ús del sistema operatiu GNU/Linux, facilitar ajuda i suport tècnic, fomentar la instal·lació del sistema operatiu GNU/Linux en les administracions, empreses, universitats, instituts, escoles i l’usuari final, donar a conèixer i instal·lar GNU/Linux mitjançant les reunions dels membres del grup i les anomenades festes d’instal·lació, donar suport als fabricants i distribuïdors d’ordinadors que tinguin GNU/Linux preinstal·lat com una opció en els seus equips i promoure la traducció de distribucions al català.

Aprofitem l’avinentesa per agrair sincerament el suport dels nostres associats, essencial per a poder dur a terme les diverses activitats de Caliu, com per exemple:

– Jornada de difusió del Programari Lliure coincident amb el Dia de la Llibertat del Programari (DLP-SFD).
– Cessió d’infraestructures a l’equip de traducció al català del KDE.
– Caliu va tenir un paper molt destacat en la campanya europea contra les patents de programari.
– Manteniment d’un servidor FTP que actua de mirall de les principals distribucions, i de repositori d’imatges ISO de distribucions menys conegudes.
– Patrocini anual de les Jornades de Programari Lliure.
– Suport als usuaris de GNU/Linux en particular, i Programari Lliure en general.

Els comentaris estan tancats