Carta al President de la Generalitat

Cada vegada que ha canviat el govern de la Generalitat en els darrers anys hi ha hagut certes esperances que el nou executiu doni un impuls al programari lliure al nostre país. També cada vegada, cal dir-ho, aquestes expectatives s’han vist essencialment frustrades, però no per això la comunitat del programari lliure ha defallit en les seves reivindicacions.

Enguany no sembla que hagi de ser diferent, i per aquest motiu des de Caliu hem tramès una carta al President de la Generalitat1 on s’exposen breument els avantatges que per la nostra societat i la nostra economia podria comportar l’adopció del programari lliure per part de l’administració, i es demana al govern un compromís i un impuls en aquest sentit. Aquesta carta s’emmarca en la campanya que Caliu porta fent històricament per promocionar el programari lliure a l’administració pública.

Pensem que aquesta carta pot servir de model a altres associacions i particulars que vulguin expressar un desig semblant, i per aquest motiu posem també l’original (en LaTeX) a la vostra disposició per si la voleu retocar segons el vostre criteri.

NOTES:

1: En la versió aquí publicada s’ha omès l’adreça personal del secretari de Caliu.

9 comentaris a l'entrada “Carta al President de la Generalitat”

 1. Epíleg ha dit:

  Felicitats per la iniciativa. A veure si hi reacció.
  De totes maneres, jo sóc una mica escèptic, i no només amb aquest Govern, amb qualsevol. Fins que no ens topem amb un President que faci servir el programari lliure a l’ordinador de casa seva, tant hi fa que sigui de dretes com d’esquerres, no hi ha res a fer.

  Salut,

 2. Caliu » Blog Archive » Carta al President de la Generalitat | (Liwyatan) francesc genové ha dit:

  […] , 15/03/2011 (13:02) i està arxivada dins Temes. Per a seguir els comentaris subscriu-te al fil RSS 2.0. Pots deixar un comentari o fer un retroenllaç des del teu web. via caliu.cat Aquesta […]

 3. Josep ha dit:

  Sí, Epíleg, tens raó, el tema no és gens fàcil tal i com estan les coses. Però el que és clar és que si no s’intenta, i no perseverem en l’intent sense defallir, ells de motu propi no mouran res 😉

  Salut!

 4. Caliu tramet una carta al President de la Generalitat « Bloc de la Biblioteca de Matemàtiques ha dit:

  […] Caliu – Carta al President de la Generalitat […]

 5. Mario Garcia Glück ha dit:

  Felicitats per la iniciativa!

  És important que es faci difusió del que vol dir utilitzar programari lliure i fer-ho davant de les màximes autoritats és important. I més en temps d’austeritat on l’estalvi en llicències és un argument que guanya en força.

  De tota manera estic d’acord que fins que no tinguem un President que sigui usuari serà difícil.

 6. Ubuntaires de Ponent » Arxiu » Carta al President de la Generalitat ha dit:

  […] de la carta elaborada per Caliu exposant al president de la Generalitat els avantatges del programari lliure a […]

 7. Quim ha dit:

  Em sembla fantàstic, on haig de signar?

  No obstant, crec que es podria fer més èmfasi a una qüestió: al canvi de model econòmic que suposa. És a dir; que amb Linux es potencia l’economia LOCAL i els beneficis de l’economia que es genera queda al nostre país.

  Per altra banda, potser també és interessant recordar que una migració pot semblar un procés car però que, en realitat, hi ha estudis que demostren que la inversió inicial ràpidament s’amortitza només amb l’estalvi en llicències.

  Aquests em sembla un argument molt rellevant que pot ser interessant des d’una perspectiva economicista, i tenint en compte el context econòmic actual.

  Gràcies! i endavant!

 8. Ensenyament abandona els estàndards lliures i oberts | Anotacions al marge ha dit:

  […] de ser elegit president el senyor Mas, des de l’associació Caliu vam decidir enviar-li una carta explicant-li les bondats del programari lliure i exposant-li els avantatges que suposaria adoptar-lo per a l’administració catalana (qui no […]

 9. Ensenyament abandona els estàndards lliures i oberts | ASAMBLEA VINARÒS ha dit:

  […] poc de ser elegit president el senyor Mas, des de l’associació Caliu vam decidir enviar-li una carta explicant-li les bondats del programari lliure i exposant-li els avantatges que suposaria adoptar-lo per a l’administració catalana (qui no els […]